Ceremonier

Mindset och ökat fokus genom ceremonier

Ceremonier har olika funktioner och syften. Ett syfte är att låta ceremonin göra någonting mer tydligt, att skapa koncentration - ett andligt, mentalt, emotionellt och fysiskt fokus. Ett annat är att skapa band och samhörighet. Samhörighet med gruppen, med familjen, med Spirit, naturen och viktigast av allt med vår egen andesjäl. Bröllop, begravning, dop, namngivning, förlovning, påskharen, födelsedagstårtor och paket, mandeln i gröten, tomten,bandavklippningar, olympiska spel, nobelpris och inflyttningsfest… 

Vi har massor av ceremonier runt omkring oss, religösa som ickereligiösa, även om ceremonier är något vi mer och mer kommit i från i det moderna samhället. Dagarna går i varandra och det finns inga speciella avslut  eller nystarter längre. Men när vi tar oss tid   för att uppmärksamma viktiga händelser i livet med ceremonier, ger vi hela vårt väsen en chans att vara närvarande och uppleva förändringen.

Det kan vara att välkomna ett barn till världen, att lämna ett äktenskap bakom sig eller att se och uppmärksamma de sår man läkt eller de nya egenskaper man fött fram inom sig. Det kan vara att hedra nya skeenden eller att hjälpa sitt gamla jag att dö så ens nya kan få födas fram! Att  duscha efter en arbetsdag kan vara en ceremoni för att släppa jobbet och landa i hemmet eller familjen. Att klä upp sig inför ett viktigt möte med banken är en ceremoni där man sätter fokus för hur utgången skall bli. Alla ceremonier är också fyllda av tacksamhet vilket är en speciell kraft i sig. Där tacksamheten bor får inte bitterheten och uppgivenheten plats.  Universum vibrerar också på samma frekvens som tacksamheten. När vi känner tacksamhet attraherar vi därför mer att vara tacksamma över.  

En kollektiv ceremoni engagerar flera människor i något gemensamt, något som förenar oss, binder oss samman och det här resulterar i att vi alla får samma fokus och kan rikta vår gemensams energi åt ett och samma håll. Vem har inte känt kraften på hemma arenan inför en hockeymatch. När laget kommer in och musiken spelar och strålkastarna dansar och publiken vrålar sitt gehör. Vilken superkraft! En individuell ceremoni syftar ofta till att ställa sig själv i harmoni, kongruens, med syftet med ceremonin. Men också med något både utanför och inuti sig själv. Att rikta sin uppmärksamhet, fokus och energi åt rätt håll. Samt att be de krafter man tror på om hjälp att finnas där under processen.  Under en ceremoni sår man energifrön som får gro och växa sig starkare.

När livet erbjuder oss utveckling och tillväxt, initiering, så kan vi söka hjälp och guidning genom olika seremonier för att åter höra vår inre visa röst. När fokus riktas mot ceremonien så skärmar vi av allt annat och och kan låta intuitionen och det som är högre guida oss! 


Två enkla seremonier: 

•Sök upp en lugn plats utomhus, gärna i naturen. Logga in på dig! Andas djupt och ta in platsen. Landa i intentionen med ceremonin. Skriv ner vad du vill uppnå. Vad behöver du förändra inom dig för att komma dit? Vad behöver du släppa taget om? Vad behöver du ta in som är nytt? Skriv ner! Sitt med detta en stund. Skriv ner kompletterande saker du kommer på. Se resultatet framför dig. Välj ett kraftord för resultatet. Skriv ner! Elda upp papperet och sprid askan i vinden. Lämna över!

•Gå till en strand. Logga in på dig! Andas djupt och ta in platsen. Landa i intentionen med ceremonin. Plocka några stenar. Vad du vill uppnå? Lägg ner detta som en sten i ett centrum. Vad behöver du förändra inom dig för att komma dit? Vad behöver du släppa taget om? Vad behöver du ta in som är nytt? Lägg ner stenar för detta runt din centrumsten. Sitt med detta en stund. Lägg ner mer stenar för det du kommer på. Se resultatet framför dig. Välj ett kraftord för resultatet. Lägg ner en symbol för kraftordet. Lämna över!

För den invigde:

Hur står månen? (avtagande, tilltagande eller annat) 

Tid på dygnet? (gryning för nystart eller skymning för avslut, mitt på dagen för full åskådan eller natten för shadowwork?) 

Element som transformator? (emotionell, mental, fysisk eller andlig) 

Väderstreck att öppna ceremonin i? (helaren, krigarens, lärarens eller visionärens)

Avslut och tacksamhets utövande?